BROJSOV ČAJ: Ko pije ovaj čaj teško da će se ikad razboljeti (RECEPT)

Sastojci: – 1 kašika žalfije
– 500 ml vode
– prstohvat matičnjaka
– prsohvat kantariona
– prstohvat nane
– emajlirani sud za kuvanje čaja

Priprema: Kašiku žalfije stavitio u 500 ml ključale vode i kuhati 3 minuta. Skloniti sa vatre i dodati po prstohvat ostalih biljaka. Poklopiti sud i ostaviti čaj 10 minuta. Kantarion, Nanu i Matičnjak.

Procjediti čaj, podijeliti u dve jednake polovine i prvu polovinu popiti ujutru prije doručka, a drugu polovinu u toku dana ili prije spavanja.

Čaj kuhati samo u emajliranoj posudi.: Čaj se koristi kod kardiovaskularnih i srčanih problema, bolesti organa za varenje i jetre, bolesti kičme, bolesti mokraćnih kanala i prostate, bolesti hormonalnih poremećaja, alergija, dijabetesa i dr. Kod malignih oboljenja je glavni čaj u Brojsovoj terapiji. Sam Brojs je rekao:

“Čaj na bazi žalfije smatram najvažnijim od svih čajeva koji bi trebalo piti cijelog života. Ko stalno pije ovaj čaj teško da će se ikad razboljeti”. Vrijedi pokušati…

ŽALFIJA: Sadrži dosta eteričnih ulja koja su dobra za ispiranje grla, ali ih u čaju koji se pije ne smije biti, pa se zato mora kuvati 3 minuta. Žalfija je važna je za sve žlezde i kičmenu moždinu. MATIČNJAK: Umiruje rad srca, čisti krvne sudove i djeluje umirujuće na nervni sistem.

KANTARION: Podstiče i liječi organe za varenje, obnavlja ćelije jetre i jača imunološki sistem. NANA: Osvježava i eliminiše gasove iz crijeva, sprečava nadimanje i umiruje želudačne tegobe.

Izvor: prirodni-lijek.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *