Čudotvorni zeleni napitak’ rapidno sagorijeva masnoću

Peršin (Petroselinum crispum) je dvogodišnja biljna vrsta iz porodice štitarki (Apiaceae). Tamnozeleni rasperjani listovi karakterističnog su mirisa, a žućkastozeleni cvjetići skupljeni su u sastavljene štice. Zeleni dijelovi sadržavaju eterično ulje, a korijen i lišće upotrebljavaju se kao začin, napose za juhe. Iz plodova se dobiva eterično ulje u kojem ima apiola.

No peršin može pomoći i kod skidanja viška tjelesne mase, primjerice kada ga spravite kao ovaj jednostavni prirodni napitak koji je učinkovit u borbi s masnoćom.

Potreban vam je samo struk peršina, limun i čaša vode. Važno je i da se pridržavate ovih nekoliko jednostavnih pravila.

Peršin, koji je niskokalorična namirnica, sitno isjeckajte, ili još bolje, usitnite u blenderu, a limun iscijedite i sve prelijte vodom. Ujutro popijte ovaj sok natašte i tako sljedećih pet dana, a potom napravite stanku deset dana. Potom možete nastaviti istim tempom.

Napitak pomaže kod sagorijevanja kalorija, hrani tijelo vitaminima i mineralima, a peršin poboljšava probavu i omogućuje da se brzo oslobodite viška tekućine u organizmu, pa ćete se osjećati ljepše i lakše. Zanimljivo je da ova travčica ima više vitamina C nego naranča, a 100 g sadrži čak 4,2 mg željeza i 220 mg kalcija.

izvor dnevno.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *