Divovski pas je postao čuvar za 207 pačića – tako slatko

Da li ste nekada imali priliku da vidite 200 pačića na jednom mjestu? Vjerovatno neki od vas jesu, a neki su ih čak možda i odgajali kod svojih kuća.

Malo nas je imalo priliku da vidi psa kako ih čuva. I to ne bilo koja vrsa psa, nego doga koja je poznata po svom divovskom izgledu. Oni su jedni od najveći pasa.

Ovo je rasa pasa koja može dijelovati prilično agresivno i zloćudno zbog svoje veličine, ali treba da zapamtite da su to veoma nježni psi čije je glavna osobina druželjubivost i veoma mirna narav. Oni su privrženi vlasniku i porodici i pravi su dokaz da pas može bit najbolji čovjekov prijatelj. Smireni su, smeli i uvijek poslušni. Obožava djecu i savršeno će se slagati sa njima. Izuzetno je inteligentan i oštruman, uvijek će znati gdje mu je mjesto.

Na videu vidimo kako pas ulazi u sobu sa 207 pačića koji su stari samo jedan dan. Nakon toga on ih tjera u jedan ćošak i legne pored njih. Na njihvovu sreću ovaj pas im nije nanio nikakvu štetu i vrlo je nežan.

On ih samo posmatra dok leži kraj njih. Zaista ovakva se scene ne viđaju često, pa trebamo biti zahvalni vlasniku zato što je snimio ovaj video i podijelio sa nama.

Kako njegov vlasnik kaže on ga je spasio kada je imao 17 mjeseci i da on u ljetnim mjesecima čuva 700 patki. Za to mu nije bio potreban nikakav trening kada je došao na farmu kao da je znao šta je njegov posao.

Ovaj pas je izuzetno jak ali nikad nikog nije pokušao povrijediti.
U nastavku pogledajte kako ovaj pas čuva 207 pačića.

BONUS: Ako želite možete pogledati i dužu verziju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *