Domaća ljekovita smjesa od 2 sastojka koja sagorijeva unešene kalorije i do 50 posto!

Za pripremu ovog eliksira potrebno vam je samo 2 sastojka! I to lako dobavljiva!

Treba vam jedan veliki, zreli grejpfrut i žlica pravoga meda, a blagodati na organizam su brojne!

 

Grejpfrut je poznat kao antioksidans i po svom snažnom antibakterijskom djelovanju. Bogat je vitaminom C, sadrži vitamine A, B, D, E kao i kalcij, fosfor, magnezij, mangan, cink, bakar i željezo, piše Kurir.

 

Recept za eliksir

 

Grejpfrut, po mogućnosti hladan, prerezati na pola i žlicom izvaditi pulpu. Pulpu grejpa i med staviti u blender i izmiksati dok se masa ne ujednači.

To je to!

 

Ovaj čudesni eliksir sadrži u sebi korisne elemente:

 

1. Pektin, koji je doprinosi učinkovitom izlučivanju viška lošeg kolesterola (ako svaki dan jedemo grejpfrut, loš kolesterol ćemo smanjiti za 15,5 posto, a trigliceride za čak 27 posto, pokazuju brojna istraživanja), snižava razinu inzulina u krvi i normalizira metabolizam.

 

2. Likopen, koji pomaže u borbi s toksinima i štetnim tvarima u organizmu.

 

Nekoliko gutljaja ovog eliksira, poslije ručka (pričekajte dvadesetak minuta nakon jela), u stanju je sagoriti skoro polovicu kalorija dobivenih tijekom obroka.

 

Ima ljekovito djelovanje na hipertenziju i bolesti kardiovaskularnog sustava.

 

Grejp također sadrži brojne sastojke koji pomažu u borbi protiv prehlade, a dokazano je da sprječava pojavu pojedinih vrsta raka i srčanih bolesti.

 

Ipak, imajte na umu da grejp može pojačati djelovanje nekih lijekova pa ako uzimate redovnu terapiju, konzultirajte se sa stručnjakom.

 

Izvor: stil.kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *