Dva papagaja razgovarala poput ljudi, pogledajte ovaj video…

PAPIGE imaju izvanrednu sposobnost oponašanja zvukova koje čuju. Njihov talent za oponašanje ljudskog jezika posebno je zanimljiv. Znanstvenici tvrde da one tako dobro oponašaju zvukove jer pomoću toga komuniciraju u jatu.

Ne iznenađuje što su papige društvene ptice i vole međusobnu komunikaciju. Poznate su i kao jedne od najinteligentnijih životinja.

Različite vrste, a ponekad i jedinke unutar jedne vrste se mogu jako razlikovati u temperamentu, ponašanju, količini glasova koje ispuštaju i količini riječi koje su uspjele naučiti od ljudi. Tako je žako poznat kao najveća pričalica u svijetu papiga i on će uglavnom sam početi imitirati zvukove i pričati s vlasnikom, dok tigrica u početku zahtijeva nekoliko sati učenja dnevno. Mnogi ljudi biraju upravo vrste koje su poznate po tome da mogu naučiti pričati, no nema garancije da će pojedina ptica ikad govoriti.

Video “razgovora” između dvije papige postao je hit na internetu jer podsjeća na ljudski. Dosad ga je pogledalo preko pet milijuna ljudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *