LIMUN SA TOPLOM VODOM – Zdravi napitak koji bi trebali piti svakog jutra

Kao što se tuširamo izvana, tako je potrebno i svakodnevno čišćenje tijela iznutra.
A nema boljeg načina nego započeti dan uz šolju tople vode sa limunom.
Jednostavno iscijedite pola limuna u šolju i popijte, a može i cijeli!

Ovo su neke od zdravstvenih dobrobiti ovog napitka:

Limun je odličan za čišćenje kože

Poznato je da vitamin C djeluje snažno u borbi protiv starenja i slobodnih radikala. Kako izvana tako iznutra limunov sok čisti kožu, neka vam prijeđe u naviku ujutro popiti vodu s limunom i s vremenom će vam koža zasjati.

Popravlja rad probave

Topla voda s limunom smanjuje žgaravicu u želucu te potiče rad probavnog sustava. Ovaj jednostavan napitak stimulira rad crijeva, a topla voda opušta mišiće što umanjuje nadutost i probavne smetnje.

Reguliše pH vrijednost

Ravnoteža kiseline i lužine u tijelu iznimno je važna za naše zdravlje. Naše tijelo je neprestano u nastojanju da održi stalnu koncentraciju kiselosti u krvi na pH 7,4. Kada je ova ravnoteža poremećena, iz bilo kojeg razloga, javljaju se mnogi problemi, od umora do raznih bolesti. Limun je, uspoređujući ga s ostalim voćem po okusu najkiseliji, ali izaziva najveću alkalnu vrijednost krvi i tim smanjuje razinu kiselosti u tijelu.

Odličan izvor vitamina C i kalija

Kalij čini srce zdravim i mozak aktivnim. Snažni je saveznik u reguliranju krvnog tlaka i smanjenja rizika od nastanka prehlade. Osim dragocjenih minerala, limun sadrži i vitamin C, jedan od najvažnijih tvari za jačanje imuniteta, a njegov nedostatak uzrokuje umor, anemiju, nervozu, tjeskobu i depresiju.

Pomaže kod mršavljenja

Jetra je organ koji filtrira sve što unosimo u tijelo. Unosom nezdrave prehrane i ostalih poroka, dodatno je opterećujemo i umanjujemo njezinu funkciju. Topla voda s limunom pomaže pročistiti jetru i stimulira njen rad što potiče gubitak masnog tkiva.

Osvježava dah

Osim što je limun odličan izvor minerala i vitamina izvrstan je za osobe s kroničnim zadahom iz usta. Svi sastojci limuna, ali prvenstveno vitamin C važan je u zaštiti zubnog mesa. Jedini nedostatak jest taj da limunska kiselina može uništiti caklinu stoga ne zaboravite oprati zube nakon što ste popili ovaj napitak.

Osigurava hidrataciju tijela

Voda čini preko 70 posto ljudskog tijela i dobra hidratacija organizma neophodna je za probavu, ispiranje toksina i izbacivanje otpada iz tijela te održavanje zdravlja kože. Nakon prospavane noći, tijelo je dehidrirano i potrebno je nadoknaditi tekućinu koja se izgubila znojenjem i disanjem. Šalica tople vode s limunom pomoći će da započnete dan osvježeni i hidratizirani.

Svakog jutra na prazan stomak popijte čašu tople vode s pola iscijeđenog limunova soka i veoma brzo ćete primijetiti mnoge pozitivne učinke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *