Mačka šepa na jednu nogu. Ali čini se da se sve mijenja kada uđe u kuću i dobije poslasticu

Mačke su vrlo pametne i inteligentne životinje. One ponekad znaju iskoristiti dobroćudnost ljudi kako bi dobile više pažnje i poslastica.

Na ovom videu vidimo mačku koja šepa na jednu nogu. Mačka nikako ne spušta nogu na zemlju i čini se da je povređena.

Tada vidimo vlasnika koji nosi posudu sa poslasticom. Možemo primjetiti da mačka spusti šapu na zemlju i normalno hoda.

Vlasnik spusti posudu na pod, a mačka leži ispod stola. Možemo vidjeti kako mačka ustaje i da više ne šepa na jednu nogu, nego normalno hoda. Mačka počinje jesti poslasticu i tu se video završi.

Naslov videa je “Naša mačka lažno glumi kako bi ušla u kuću.”, a u opisu piše “Samo svakodnevni primjer života sa Snuggles.”.

Ne znamo da li ova mačka stvarno glumi kako bi ušla u kuću i dobila poslasticu, ili ipak postoji neki drugi razlog zašto šepa. Šta vi mislite o tome?

Mnogi su napisali svoje mišljenje u komentaru:

– To radi i moja mačka! Potukla se u mački i malo ozlijedila šapu. Shvatila je da za to dobiva dodatnu pažnju i sada ima “trajno” šepanje. Iako kada misli da niko ne gleda kako joj šapa “čarobno” zacjeljuje, trči skokovima itd., Onda je zazovem i ona sav patetičan šepajući priđe k meni. Mačke su tako manipulativne, hahah. Sretna sam što sam je uhvatila kako lažira prije nego što sam potrošila pare na rendgen kod veterinara
– Ta je mačka naučila da zloupotrebljava sistem socijalnog osiguranja
– Lol, mačke su previše pametne. Moja mačka je to učinila jučer, lažirala ozljedu dok mu nisam posvetio više pažnje. Bio je potpuno izliječen kad sam mu pripremala hranu ..
– To radi i moja mačka. Mi to zovemo “šapa saosećanja”.
– Moja mačka je to radila i stvarno bih pomislila da je ozlijeđena, provjerila i sve ostalo. Nevjerojatne mačke mogu igrati ove igre.

U nastavku pogledajte kako mačka šepa dok ne dobije poslasticu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *