MORATE GA SAMO ZNATI PRAVILNO PRIPREMITI: Evo zašto čaj od đumbira treba piti svaki dan…

Čaj od đumbira treba piti svaki dan…

Đumbir je veoma zdrav i trebali biste koristiti čaj od njega zbog mnogih razloga. Jača imuni sistem jer posjeduje aktivne tvari gingerdiol i gingerols koje imaju antivirusno, antigljivično i antibakterijsko dejstvo. Sastojci u đumbiru imaju antiupalna svojstva i štite nas od raznih oboljenja i olakšavaju bolove u mišićima i zglobovima. Upotreba đumbira će poboljšati moždane funkcije i pamćenje.

Dumbir,
Dumbir,

Potaći će cirkulaciju, boriti se protiv srčanih bolesti, smanjiti krvni pritisak i nivo holesterola u krvi. Samnjnit će rizik od srčanog udara. Poboljšati će probavu i apsorpciju hranljivih materija. Sprječit će mučninu, zatvor, proljev, povraćanje i oštećenja probavnog trakta.

Đumbir je veoma značajan jer ubija ćelije mnogih bolesti, sprječava njihovo razvijanje i metastaziranje. Posebno dobro djeluje na bolesti prostate, gušterače, pluća, kože i jetre. Zato bi bilo itekako dobro da koristite đumbir. Koristite ga i kao začin, a napravite i ovaj čaj, recept je ispod ovog teksta.

Dumbir,
Dumbir,

RECEPT:

Sastojci:

– od 4 do 6 kriški sirovog đumbira (oguliti ga i zatim isjeći na tanke kriškice)

– 1 šolja vode

– med

Dumbir,
Dumbir,

Priprema:

Stavite vodu u lonac i prokuhajte je. Zatim dodajte kriške đumbira i smanjite temperaturu. Kuhajte oko 15min, a zatim naspite u šolju. Kada se ohladi dodajte med (vrlo malo meda samo zbog ukusa).

Primjena:

Možete ga piti kao i svaki drugi čaj, bez ikakvih ograničenje. Ovaj čaj će značajno poboljšati vaše zdravlje, ojačati vas i izliječiti mnoge bolesti. Budite zdravi!!

Izvor: e-dijaspora/net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *