Najdjelotvorniji prirodni sok za eliminisanje celulita

Celulit nije akumulacija toksina u organizmu i on se ne javlja zbog loše cirkulacije (što je uvriježeno mišljenje); celulit je zapravo mast koja je “pritisnuta” na vertikalno vezivno tkivo u butinama i kukovima te zbog toga i dolazi do spornih ispupčenja i rupica na koži.

Postoje četiri razloga zbog kojih se to i dešava: ishrana, stil života, hormonske promjene i nasljedni faktor. Celulit se ne pojavljuje u određenoj životnoj dobi što znači da se može pojaviti kod djevojaka i žena svih uzrasta (čak i kod tinejdžerki).

 

Kako biste spriječili pojavljivanje celulita ili ga eliminisali nakon što se pojavi, konzumirajte sledeći napitak.

 

Sastojci

 

– jedan veliki grejpfrut

– dvije narandže

– četvrtina limuna

– komad đumbira veličine 1.30 cm.

 

Priprema je veoma jednostavna: napravite sok od pomenutih sastojaka i uživajte (iscijedite citruse, a đumbir narendajte u sok ili ga samo ubacite u belnder, zajedno sa sokom i izmiksajte). Soku možete dodati i nasječenu limetu, ali nije neophodno. Cijela količina soka se pije odjednom, najbolje ujutro.

 

Ovaj napitak poboljšava cirkulaciju krvi, “razbija” višak šećera u organizmu, topi višak masti te smanjuje zadržavanje vode i povećava proizvodnju kolagena koji je potreban za učvršćivanje kože.

 

Izvor: minimagazin

NAJBOLJI DOMAĆI NAPITAK ZA SKIDANJE SALA: Možete smršati i do 7kg za 10 dana! (VIDEO)

Podržite naš rad, lajkujte, sherujte video i kliknite na crvenu dugme "prati(subscribe)" BESPLATNO JE. Hvala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *