Narodni lijek koji REGULIŠE ŠEĆER i krvni pritisak u brzom roku…

Visok krvni pritisak i šećer u krvi danas su jedni od najčešćih sa kojima se susrećemo.
Danas vam donosimo kvalitetan recept za regulisanje istih, a on takođe djeluje i kod čireva, ali i respiratornih tegoba.

Prenosimo vm recept jedne bake (75), koja svoj nivo šećera i visokog krvnog pritiska drži pod kontrolom uz pomoć – crnog luka, i kaže da joj je krvna slika bolja nego ikada.

Upute za pripremu recepta: Svakog jutra kuhajte nekoliko oljuštenih glavica crnog luka, oko 300 gr, sa 250 ml vode, neka vri 8-10 minuta.

Kako i kada se koristi: Tečnost podijelite na tri dijela i popijte po jedan pola sata prije doručka, ručka i večere. Tretman se primjenjuje 10 dana bez prekida, pa se pravi pauza od 10 dana, tako možete najduže do 6 mjeseci.

Ovaj domaći lijek podariće vam i potrebnu dozu željeza, kalcijuma, cinka, mangana i kobalta. Pošto raste pod zemljom, luk obiluje i prirodnim eteričnim uljima, kao i fitinsku kiselinu, za koju je dokazano da uništava bakterije u plućima.

Voda od kuhanog luka blagotvorno djeluje i kod čireva, ulkusa i respiratornih tegoba, a pomaže i sprečavanju bakterijskih infekcija.

Isprobajte je i vi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *