Neobićno prijateljstvo između mladunća tigra i psa

Svima je potreban najbolji prijatelj u životu. Svima su nam potrebni prijatelji koji će nas voljeti i podržavati bez obzira na sve. Zamislite prijateljstvo između tigra i psa? Pa, postoji.

Ovo se ne odnosi samo na ljude. Životinjama su potrebni i prijatelji koji će im pomoći da prežive. Priroda uvijek pronađe način da nas iznenadi svojom raznolikošću, a bezbrojni slučajevi neobičnih prijateljstava među vrstama izmamit će vam osmijeh.

Neke životinje čak mogu usvojiti ponašanje drugih vrsta. Na primjer, priča o mladuncu bengalskog tigra po imenu Hunter i psiću njemačkog Chelsea jedno je od najslađih prijateljstava koje ste ikada vidjeli!

Ovaj video je snimljen u utočištu za divlje životinje u Pretoriji u Južnoj Africi.

Tigar i pas su rođeni u razmaku od tri sedmice. Majka tigra se ponašala agresivno prema njemu pa su ga morali premjestiti na drugo mjesto.

Jedna radnica je mislila da bi se ovaj pas i tigar mogli dobro slagati, pa su ih odlučili spojiti. Kako ona kaže da je za mladunčadi dobro da imaju prijatelje, s kojim će se igrati i zabavljati.

Ona je bila u pravu. Oni su postali najbolji prijatelji i vole da se igraju i zabavljaju. Provode svaki trenutak zajedno.

Iako nisu iste vrste, ne dopuštaju daih razlike razdvoje. Kakvo preslatko i sretno prijateljstvo, zaista.

Nažalost, morat će ih razdvojiti radi sigurnosti psa kada tigar napuni šest mjeseci.

U videu ispod pogledajte njihovo prijateljstvo.

Ne zaboravite PODIJELITI ovaj preslatki video sa svojim prijateljima i porodicama!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *