Smokve u Ulju: Kombinacija koja jača kosti, mišiće i Krvne sudove

Ovaj stari narodni recept već dugo vremena se koristi u jačanju fizičkih i mentalnih sposobnosti, kao i u liječenju mnogih bolesti. Kombinacija smokve i maslinova ulja je zaista moćna.

Evo za šta je sve kvalitetan lijek: Poboljšava probavu,pomaže pri gubitku kilograma,čisti toksine iz organizma,jača kosti,poboljšava zdravlje srca,obnavlja kosu,podiže imunitet Priprema ovog recepta je veoma jednostavna, evo kako se sprema.

Sastojci koji će vam biti potrebni: 20 komada suhih smokava,maslinovo ulje

Upute za pripremu recepta: Uzmite 20 komada suhih smokava, izrežite ih na pola i stavite u teglu.Zatim dodajte maslinovo ulje, tako da prekrijete sve smokve i da na vrhu ostane oko 1 cm ulja.Ostavite teglu u hladnjaku na 40 dana.

Kako ga koristiti:: Jedite po 1 polovicu smokve i 1 žlicu ulja iz smokava. Preporuka je da se ovo jede 5 do 10 minuta prije doručka. Ovo jedite svaki dan dok ne potrošite sve smokve i ulje.Veoma brzo ćete osjetiti dobrobit ovog lijeka. Tretman možete ponavljati 2 do 3 puta godišnje.

Suhe smokve se takođe koriste pri liječenju zatvora i odličan su laksativ. A ono što je najbolje, svakodnevna upotreba smokvi smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti.Zato spremite i vi ovaj zdravi recept, jako je kvalitetan.

Autor: Zlatko Govedić, Izvor: dnevno.hr

NAJBOLJI DOMAĆI NAPITAK ZA SKIDANJE SALA: Možete smršati i do 7kg za 10 dana! (VIDEO)

Podržite naš rad, lajkujte, sherujte video i kliknite na crvenu dugme "prati(subscribe)" BESPLATNO JE. Hvala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *