TRIK ZA MRŠAVLJENJE EFIKASNIJI OD BILO KOJE DIJETE: Masti će se topiti KAO NA VATRI

Vječito je pitanje – u koje vrijeme i šta doručkovati? Prije kafe, poslije kafe? Laganiji ili jači doručak? Nuttricionista otkriva kada je idealno vrijieme za doručak.

Postoji nekoliko vrsta masnoća u tijelu. Visceralne, koje se nalaze unutar trbušne duplje i okružuju vitalne organe, smatraju se najopasnijim. One usporavaju metabilizam i ugrožavaju zdravlje najvažnijih organa. Nutricionista Tim Spektor sa Kings koledža u Londonu uvjeren je da se ovih masnoća možete riješiti na vrlo jednostavan način. Sve što je potrebno jeste da promijenite vrijeme doručka.

 

Visceralna masnoća obično nastaje usljed nedovoljne fizičke aktivnosti i konzumiranja previše kalorične hrane. Međutim, možete da ih smanjite ako tačno odredite kada ćete unijeti prvi obrok u organizam. Po riječima Tima Spektora, profesora genetske epidemiologije na Kings koledžu u Londonu, da biste se riješili viška kilograma, ne treba odmah da doručkujete nakon buđenja, već je bolje da sačekate nekoliko sati.

Ako osoba gricka uveče, onda treba da doručkuje kasnije. Na ovaj način će ubrzati varenje, a kao rezultat toga, masti se neće akumulirati u tkivima.

 

Najnovije studije pokazuju da post od 14 sati može da ubrza metabolizam i pomogne mržavljenje.

 

Da biste smršali, prema Spektoru, potrebno je samo da pomerite doručak sa 8 ujutru na 11h. Ova male promjena će biti djelotvornija nego da se podvrgavate rigoroznim dijetama!

 

U nedavnoj studiji, naučnici su otkrili da je optimalno da postite (ne unosite hranu uopšte) oko 15 sati dnevno da biste se riješili viška kilograma. Takođe, analizom 250 naučnih radova došlo se do zaključka da je za mršavljenje najbolje da prestanete da jedete već oko 15 časova. Po nalazima stručnjaka, ljudi koji su se pridržavali ovakvog režima, tokom pet nedelja u proseku mršavili do dva kilograma više od onih koji nisu.

 

Svakako, preporuka prije nego što se podvrgnete ovakvom režimu je da se prethodno konsultujete sa ljekarom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *