Vlasniku nije jasno kako pas krade hranu iz kuhinje. Postavi kameru i konačno ga uhvati na djelu.

Kućni ljubimci će sve uraditi da dođu do još zaliha hrane koje vi krijete od njih. Oni vide odakle vi uzimate hranu pa će pokušati da uzmu sami.

Možda će te nekad pronaći svog kućnog ljubimca kako pokušava otvoriti ormarić ili frižider. Ovaj pas je primjer za to, ali on je otišao korak dalje.

Na ovom videu vidimo kako hoda po kuhinji, pa tada odluči primači stolicu kako bi se popeo na pult. Kada se popne ide do mikrovalne, otvara je i uzima jedan keks. Nešto poslije izbaci cijelu tepsiju.

Vlasnik je napisao u opisu: “Lucy uvijek ulazi u nevolje. Svakog dana kad se vratimo kući stolica se pomakne, a otisci stopala su na pultu. Ponekad bi nedostajalo hrane. Uvijek sam se pitao kako je pomaknula stolicu. Nekoliko sedmica prije nego što smo imali društvo. Napravio sam filet pečenje. Bili smo u drugoj sobi. Gledala sam svog prijatelja, čeljust mu je bila širom otvorena. Kaže da je frajer tvoj pas u pećnici. Otrčao sam u kuhinju. .Lucy je bila na velikim vratima pećnice, naslanjajući se našom večerom. Tako sam nekoliko sedmica kasnije čistio zamrzivač i pronašao neke stare piletine. Odlučio sam postaviti Lucy. Postavio sam kameru na stativ usmjeren na malu pećnicu s tosterom. Stavio sam piletinu u pečnicu i uključio pećnicu na 12 minuta i otišao prema trgovini. 40 minuta kasnije, došao sam kući s tavom na podu. Imam te !!!!! “

Video je pregledan preko 13 miliona puta, svi su bili oduševljeni kako pas krade hranu pa su komentarisali:

– Vaš pas je genije. Mog psa zbunjuje vjetar.
– Nakon ovog videozapisa Charlie više ne smije u kuhinju! :} Beagle bez lude ideje nije beagle:}}
– Morali smo zaključati frižider jer je naš pas naučio kako ga otvoriti
– Dame i gospodo, to se naziva rješavanjem problema. Jasno je da nismo jedini nadareni za tu sposobnost. Dobro razmislite prije nego što okrutno postupite sa životinjom …
– Nisam siguran da bih uopće bio ljut. To je jedan pametan pas.

U videu ispod pogledajte kako ovaj pas krade hranu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *