Želite spriječiti srčani udar, hipertenziju i visok pritisak? Sve to 100% možete sa samo jednom namirnicom…

Ako želite spriječiti srčani udar, hipertenziju i visok pritisak, sve to možete sa jednom namirnicom… Datule ili drugim nazivom hurme, veoma su zdrave. Konzumirajte barem nekoliko hurmi dnevno.

 

Bogate su mineralima, vitaminima i ostalim zdravim komponentama, hranljive su i djeluju preventivno na neke bolesti, ali ih i liječe.

 

Ovdje ćemo vam navesti zašto trebate hurme konzumirali i u kojim stanjima:

 

Jačaju srce i sprječavaju srčane bolesti. To je zbog velike količine kalijuma kojeg posjeduju, a kalijum je bitan za rad srca. Osim toga, sprječavaju srčani i moždani udar, snižavaju holsterol i pritisak.

 

Zbog svega toga jedite hurme, ali se i zdravo hranite jer velik unos soli i masti začepljava krvne sudove, dovodi do povećanja holesterola i krvnog pritiska, te do moždanog i srčanog udara. Ne igrajte se sa svojim zdravljem.

 

Jačaju imunitet i prepručuju se osobama koje imaju manjak željeza. Preproručuju se i trudnicama, te osobama koje se oporavljaju od nekih bolesti. Jedite barem 3 hurme dnevno. Osim toga, pomažu kod liječenja proljeva, ali i liječenja zatvora. Veoma su dobre za probavni trakt.

 

Izvor: megagiga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *